fbpx

Agger

Agger ligger smukt på den danske vestkyst i den sydlige del af Nationalpark Thy.

Her finder du unik natur, brede hvide sandstrande og et enestående dyre- og fugleliv på Agger Tange – et paradis for naturelskere.

Hvad enten du er til aktiv ferie, vandreferie, golfferie eller solferie, så finder du det her i området. Vi har samlet en række oplevelser i lokalområdet, som du kan lade dig inspirere af eller bruge til at planlægge din ferie i Agger.

Læs også mere om oplevelser i Thy eller ved Limfjorden.

Hver sommer tiltrækker Agger mange gæster med den unikke placering ved både hav, sø, skov og fjord. Mod syd fortsætter stranden ned i fuglereservatet, Agger Tange, og mod nord ligger Nationalpark Thy med sine smukke søer, hedeområder og klitplantager

Kommer du med færgen fra Thyborøn til Agger Tange, er der god mulighed for at se den spættede sæl. I lystbådehavnen finder du blandt andet lystfiskerbutik og en sommerrestaurant.

Besøg også Aggers lille idylliske kirke, som flere gange er flyttet på grund af sandflugt.

Aktiv ferie

For den aktivt ferierende tilbyder Agger Tange nogle helt specielle forhold, du ikke finder andre steder i landet. Og er du bidt af en gal windsurfer, har du en helt unik mulighed for at surfe på en af verdens bedste surf-strækninger. Foretrækker du vandet en smule mere “tørt”, er der rig mulighed for at sejle, hvilket også kan kombineres med fiskeri.

 

Er du til fast grund under fødderne, er der rig mulighed for at se den smukke natur ved Agger Tange gennem fx cykling, vandring eller ridning. Hele Nationalpark Thy gennemskæres af små stier og veje, uden at det går ud over den storslåede natur.

 

Gå for eksempel fra Agger til Stenbjerg, forbi Lodbjerg fyr med den smukke udsigt, ad redningsvejen over den fredede Lyngby Hede og slut af ved fiskerlejet Stenbjerg. En tur på ca. 19 km som kræver en god kondition. Eller hop på cykelstien fra Agger Tange, som fortsætter langs Vesterhavet hele vejen til Bulbjerg – mere end 100 km.

Fire Vildmarksvandringer i Nationalpark Thy

Få adgang til webside med digitale rutehæfter, videointroduktioner og vejvisning til fire vandreture i Nationalpark Thy. Vil I ud at vandre, men er i tvivl om hvor I skal starte, hvad I kan opleve, og hvordan I finder vej, så er Vildmarksvandringer løsningen
Nationalpark Thy rummer vidtstrakte landskaber, rene søer, små kystbyer og store klitplantager.

Vælg mellem fire vildmarksvandringer, som tilsammen giver et godt indtryk af, hvad Nationalpark Thy kan byde på. Fælles for dem er, at man starter og slutter sammen sted, og at man kan vælge at forkorte ruten undervejs.

De fire ruter er:

  1. Fra ensom kirke til Isbjerg (14 km)
  2. Fra sø til sø (12 km)
  3. Kystfiskeri, kunst og klitplantage (14 km)
  4. Kystklint, klit og plantage (16 km).

Helt ud hvor tranerne vender

Enkelte steder kommer I langt ud i vildmarken, hvor naturen råder, og hvor der kan synes langt til civilisationen. Vær derfor klar på at gå en lille omvej, hvis stien er oversvømmet i våde perioder. I kan være heldige at opleve både traner og krondyr, men I kan med garanti opleve nogle af de mange interessante historiske spor fra menneskers kamp med og mod naturen.

Opholdet inkluderer login til en webside med:

  • Introvideoer til ruterne.
  • Mulighed for opkald til turguide, som kan give gode råd pr. telefon.
  • Et digitalt rutehæfte til hver rute med oversigtskort og beskrivelser af ruternes interessepunkter.
  • Adgang til ruterne i Viewranger appen, så I kan følge med i, hvor I er på ruten.
  • Mulighed for tilkøb af en guide.

Send mail til post@AggerBooking.dk for tilbud.

Vandreture på egen hånd

Der er flere oplagte vandreruter i området ved Agger Tange og Flade Sø. Kun en enkelt er afmærket med gule pile på røde egepæle i terrænet, men de øvrige giver sig selv og rummer fantastiske naturoplevelser.

1. Rundt om Flade Sø – ca. 10 km. Start i Agger by, gå op på diget og mod nord ad den afmærkede sti. Du har Vesterhavet på venstre hånd og først Agger by og siden Flade Sø på højre hånd. Stien følger søen mod øst, til du når landevejen. Gå ad landevejen og nyd synet af Flade Sø mod vest og Ørum Sø mod øst. Du kan fortsætte ad landevejen hele vejen til Krik, før du svinger tilbage mod Agger, eller du kan følge den afmærkede sti rundt om Flade Sø tilbage til Agger by.

2. Byrundtur – ca. 5 km. En anden og kortere rute er en gåtur rundt i Agger, der starter ved stranden, går ind i landet på en sti lige nord om byen, ned gennem de små gader og med en afstikker sydover til tangen, hvorefter du igen vender ansigtet mod vest og går syd om byen tilbage til stranden.

3. Tangen Rundt. - Du kan også vælge at gå syd på ad diget fra stranden i Agger by og nyde hele strækningen ud over Agger Tange. Her vil du opleve det helt særlige, det er, at have det brusende hav på den ene side og den roligere lagune og fjorden på den anden side. Når du når Høfde 72, kan du følge stien ud på Færgevejen og gå ad cykelstien tilbage til Agger by – eller du kan gå ad diget tilbage igen og se det hele lidt fra den anden side.

Se folder med vandreture her

 

De sorte huse og Fiskerhuset

Oplev også de såkaldte ”De Sorte Huse”, hvor du kan blive klog på områdets og kystsikringens historie. De Sorte Huse er en kulturperle med udstilling om byens og fiskeriets historie, men også adskillige kulturelle arrangementer. Der findes også et "madpakkehus".

 

Fiskerhuset i Agger formidler Aggers historie, levevilkår og byggeskik på Vestkysten. Huset er fredet og de små lavloftede rum har en særlig atmosfære. Man går ud fra at huset Fiskerhuset er bygget i 1749, da dette årstal er indskåret i skabslågen i køkkenet, som derfor ses som husets dåbsattest. Der findes særudstilling i anneks, bl.a. om livet i Agger og byggeskik i Thy i 1800-tallet.

Danmarks længste handicapsti

Agger har Danmarks længste handicapsti. Fra parkeringspladsen ved klitterne for enden af Vesterhavsgade, går stien op på klitten, hvorefter du enten kan tage til venstre eller højre.

 

Mod venstre kommer du på asfaltvej i retning af Agger Tange, den sydligste del af Nationalpark Thy, hvor du i fuglereservatet kan iagttage fugle på alle årstider. Drejer du til højre, er du på vej mod Lodbjerg Fyr, der kan anes i det fjerne, og hvor Flade Sø ligger lige bagved klitterne.

Informationscenteret Svanholmhus

På Agger Tange finder du også informationscentret "Svaneholmhus", som ligger helt nede på sydspidsen af tangen.

Her kan du få en pause langt væk fra det hele.
Kom hertil både i bil, til fods, på cykel, i kajak eller i båd.

Det lille center er fremført bæredygtigt og i harmoni med de rå omgivelser. I huset kan du fordybe dig i områdets natur. Læs om kystlagunen og strandengene, planterne og fuglene på Agger Tange. Få svar på dine spørgsmål om Nationalpark Thy ved hjælp af interaktive skærme.

Svanholmhus er et godt udgangspunkt for et besøg i Nationalpark Thy.

Golf

Ønsker du at spille golf, byder området på virkelig gode og udfordrende golfbaner – med varierende sværhedsgrad.

Fælles for dem alle er, at de tilbyder golf kombineret med den friske duft at saltvand i næsen.

 

Besøg for eksempel Sydthy Golfklub mellem Hurup og Vestervig, der har en 18-hullers golfbane af høj kvalitet, en 6-hullers par 3-bane, en driving range, en indspilsgreen og en puttinggreen.

JyllandsAkvariet & Sælsafari

I JyllandsAkvariet kan du se, mærke og opleve et bredt udvalg af de mange forskellige fisk, der lever i Nordsøen og Limfjorden.

Her kan du komme helt tæt på fiskene i de mange rørebassiner med spændende fisk, krabber og andre skaldyr.

Tør du klappe en haj på hovedet, holde en krabbe i hånden og stryge en rokke over ryggen?

I Thyborøn har du også mulighed for at tage på safari. Du kan tage med på både ravsafari, sælsafari, østerssafari eller fiskepasserens traktortur.

FAKTA OM JYLLANDSAKVARIET

Kun 9 km fra Agger Tange Feriecenter
Akvarium med fisk, krabber og skaldyr
Rørebassin
Medbragt mad tilladt

Klar til Action?

Om det enten er på vand eller land, har vi aktiviteter der passer til alle behov
Book aktivitetBook overnatning
Copyright Norsk Hytte Udlejning 2023 - Design & udvikling: Norsite
MENU
envelopephonecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram