Thy

Thy er noget helt særligt.....

Thy er et område i Nordvestjylland med masser af vand og store vidder. Hav, fjord, store søer, strande, klitheder og små unikke landsbyer fyldt med ildsjæle kendetegner området. Og så er der en MASSE at opleve…

Nationalpark Thy

I de små landsbyer som for eksempel Nørre Vorupør og Stenbjerg kan du stadig opleve fiskere trække deres både op på stranden, som de har gjort i flere hundrede år.

Vil du blæses bagover af en af stedets flotteste udsigter, anbefaler vi en tur til Lodbjerg fyr, hvorfra du har udsigt ud over havet og det store hede- og plantage område, som tårnet ligger midt i.

Du kan opleve Nationalpark Thy både på cykel, mountainbike, til fods eller fra hesteryg via parkens ruter.

Læs mere om Nationalpark Thy her

Nationalparkcenter Thy

Nationalparkcenter Thy byder frivillige nationalparkværter gæster og lokale velkommen, og hjælper dem godt på vej til store naturoplevelser i Danmarks største vildmark.

Det 700 m2 store velkomstcenter bygges nænsomt ind i den eksisterende klit. Byggeprocessen ser nok voldsom ud, men klitten vil blive genskabt.

Bygningen rummer et 300 m2 stort formidlingsrum, hvor en landskabsmodel giver overblik over landskabets karakter, stier, byer, oplevelser og fortællinger. Centeret vil være åbent for besøgende langt det meste af året, og det er bemandet af frivillige værter – som det også er tilfældet i informationshuset på Stenbjerg Landingsplads og Lodbjerg Fyr.

Der er desuden nye offentlige toiletfaciliteter i forbindelse med nationalparkcentret, der vil være åbne næsten døgnet rundt hele året.

Vesterhavsgade 168, Nørre Vorupør, 7700 Thisted

 

Lodbjerg Fyr

Lodbjerg Fyr ligger midt ude i et stort hede- og plantage område og fra toppen af fyret er der en vid udsigt over klithede og hav.

Fyret blev bygget i 1883 og tændt første gang 28. november 1884. Fyrtårnet er 35 meter højt, og lyset har en højde på 48 meter over havet.

Lodbjerg Fyr er et såkaldt anduvningsfyr, som med sit kraftige lys om natten har støttet skibenes landkending og sejlads i kystnære farvande. Lodbjerg Fyr lyser stadig med to hvide blink hver nat med 20 sekunders mellemrum.

Lodbjerg Fyr genåbnede i maj 2019 efter en gennemgribende restaurering.

Der er adgang til fyrtårnet mod betaling. Herfra er der udsigt over smukke Nationalpark Thy.

Efter en tur i fyrtårnet er der mulighed for en vandretur i Thy. Der er en markeret sti, som fører til den høje klit Penbjerg.

Åbningstider: Mandag - søndag  07.00 - 21.00

Bulbjerg

Bevæger du dig længere op langs kysten, ca. 30 minutters kørsel fra Hanstholm, møder du et spektakulært syn. En 47 meter høj limstensklippe, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Her kan du virkelig få den barske natur og historie at føle.

 

Der er et rigt fugleliv på Bulbjerg. Den nordatlantiske mågefugl Riden yngler i stort antal på klippeafsatserne, men også den sjældnere Mallemuk.

 

Rundt i klitterne ses mange bunkere fra 2. verdenskrig, hvor stedet var lytte- og radarpost for tyskernes kanonstillinger ved Hanstholm.

 

Se folder og kort over Bulbjerg her

Cold Hawaii

Cold Hawaii er et af Europas bedste surfsteder - hele 29 gode surfspots langs kysten i Thy. Her har surferne glæde af nogle helt særligt gode vindforhold, som minder om dem på Hawaii.

Byen Klitmøller er kendt som centrum for de bedste surfspots i Cold Hawaii. Stedet blev opdaget af surferne i 1980’erne, og siden da har det udviklet sig fra en lille fiskerby til en surferkoloni med et spændende og kreativt miljø.

Siden 2010 har byen været vært for Cold Hawaii PWA World Cup med verdens bedste windsurfere, og derudover afholdes flere stævner og events hvert år.

Men Klitmøller er bestemt ikke kun for surferne. Den lille by ved det store hav er også attraktiv for turister, fastboende, iværksættere og kreative sjæle, der har fået smag for det lille samfund i den storslåede natur, hvor der er plads til alle.

 

Lækre lokale råvarer

I Thy har mange spisesteder fokus på gode lokale råvarer.

I Agger finder du Agger Darling, hvis motto er - "her får du alt den mad vi selv bedst kan lide".

På Stenbjerg Kro kan du bestille en helt særlig ”Nationalpark Menu” og på Det gamle Røgeri i Hanstholm og Thisted kan du sætte tænder i et stjerneskud så stort, at kun de færreste kan spise op.

Ved Hanstholm fyr i toppen af nationalparken ligger en lille perle med fantastisk udsigt over havet - Hanstholm Madbar. Et intimt sted med afslappet stemning, hvor der er plads til alle.

Er du til pandekager, serverer Kesses Hus i Klitmøller nogle særligt skønne af slagsen.

Klar til Action?

Om det enten er på vand eller land, har vi aktiviteter der passer til alle behov
Book aktivitetBook overnatning
Copyright Norsk Hytte Udlejning 2023 - Design & udvikling: Norsite
MENU
envelopephonecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram